Защо трябва да ядем яйца всеки ден!

 Важно е да се знае от всеки, за какво се ядат яйцата:

  1. Понижават вероятността от сърдечен пристъп. В яйцата се съдържа множество хранителни вещества. Те съдържат Бетаин и Холин – това са компоненти, без които е невъзможно нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.
  2. Намалява риска от развитие Рак на гърдата. Холинът който съдържат помага за намаляване на възпалителните процеси в организма.
  3. Повишава осторотата на зрението. В яйцата също се съдържа Лутеин и Зеаксантин. Тези две съставки помагат за поддържане на очите в добро здраве. Лутеинът подобрява когнитивните функции като на възрастни, така и на децата.
  4.  Профилактика на остеопороза и рахит. Яйцата са ценен източник на витамин Д, който в организма помага за защита на костите.
  5. Увеличаване на мускулната маса. Яйцата съдържат 9 незаменими аминокиселини, които организмът сам трябва да си набавя от храната. Те са необходими и трябва да се набавят от храната за нормалното развитие на много органи.
  6. Укрепване на защитните сили на организма. Яйцата са отличен източник на витамин А. Този витамин е необходим за нормалното функциониране на имнната система на организма.

 

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search